Το Facebook Gaming ήρθε στα κινητά ως ξεχωριστή εφαρμογή

Για να πάει κόντρα σε Twitch και YouTube

Η gaming πλατφόρμα του Facebook όπου μπορεί κάποιος να κάνει streaming τα παιχνίδια που παίζει, υπάρχει εδώ και χρόνια αλλά μόνο για desktops. Θέλοντας να πάρει ένα μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα του gaming που μοιράζεται με το Twitch και το YouTube, το Facebook έκανε διαθέσιμη σήμερα την standalone εφαρμογή Facebook Gaming.

Η εφαρμογή ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στα μέσα της χρονιάς, φαίνεται όμως πως η πανδημία και ο εγκλεισμός των ανθρώπων στα σπίτια επίσπευσε τα σχέδια του Facebook. Λειτουργεί όπως και η desktop εκδοχή της, απλά είναι πιο φιλική προς τους mobile χρήστες. Μπορείτε να συντονιστείτε ή να δημιουργήσετε τα δικά σας live streams και να αλληλεπιδράσετε σε κάθε βίντεο με reaction ή σχόλιο. Υπάρχει δυνατότητα chat για να συζητούν οι θεατές και προς το παρόν δεν υπάρχουν διαφημίσεις. Η παραγωγή εσόδων για τους streamers βασίζεται στο σύστημα των “stars”, τα οποία μπορούν να αγοράζουν οι viewers για να υποστηρίξουν τον αγαπημένο τους streamer, κάτι σαν τα “bits” του Twitch.

Το Facebook Gaming είναι διαθέσιμο μόνο για Android και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Η iOS έκδοση θα κυκλοφορήσει σύντομα.